s

„The Maze Rewind“ (2016) – Saopštenje za medije

„The Maze Rewind“ (2016) – Saopštenje za medije

Održana najmasovnija avanturistička trka sa preprekama na Balkanu!

„THE MAZE REWIND“ – 18. jun 2016.

Sportski klub „Tribe“ je po drugi put priredio nezaboravan događaj u lavirintima Jelašničke klisure i uspeo da oduševi preko 350 takmičara iz 7 zemalja. Avanturistička trka sa preko 40 prepreka na stazama Rookie (12km) i Adventure (22 km), startovala je iz centra sela Jelašnica kod Niša. Staze su vodile preko stenovitih predela klisure, zemljanih puteva, livada i okolnih sela, i tako pokazale jedinstvene lepote ovog Specijalog rezervata prirode. Na samoj stazi, pored trčanja ili pešačenja kroz prelep ambijent Jelašničke klisure, takmičari su imali priliku da na određenim tačkama savladaju specifične prepreke. Prepreke poput puzanja, provlačenja, preskakanja, izvlačenja tereta, blata, višenja, penjanja itd. testirale su njihove sposobnosti do krajnjih granica.

Stazu od 12km najbrže je savladao Željko Ćorić za sat vremena i 52 minuta. Drugo mesto zauzeo je Marko Stamenković za 2 sata i 2 minuta, dok je trećeplasirani Mišo Vrućinić prošao kroz cilj nakon jednog minuta. Najbrža u ženskoj kategoriji bila je Jovana Stojković koja je savladala stazu sa svim preprekama za 3 sata i 18 minuta. Sa dva minuta razlike na drugo mesto se plasirala Jelena Jakovljević, dok je treće mesto zauzela Ivana Kostić za 3 sata i 32 minuta.

Posebno atraktivna i veoma zahtevna Adventure kategorija privukla je najbolje trkače i trkačice iz regiona regiona koji su se spartanski borili za plasman i dolazak do cilja po izuzetno toplom vremenu, koje im je predstavljalo dodatnu prepreku. Najbrži na stazi i ove godine bio je Marjan Bonev iz Makedonije sa vremenom 3 sata i 3 minuta. Milovan Milić zauzeo je drugo mesto sa vremenom 3 sata i 5 minuta, dok je trećeplasirani bio Milan Ivić sa vremenom 3 sata i 27 minuta. Najbrža Adventure devojka bila je Nela Lazarević koja je na cilj stigla za 4 sata i 19 minuta. Drugoplasirana Marija Đordjević prešla je satzu za 4 sata i 24 minuta, dok je trećeplasiranoj Jeleni Radosavljević bilo potrebno 4 sata i 52 minuta.

Nakon trke takmičari su uživali u programu koji je obuhvatio Cave Cinema u potkapini, radionice sportskog penjanja, joge i slackline-a, kao i obilazak Vinskog podruma Malča. Organizatori čestitaju svim takmičarima koji su po izuzetno toplom danu i nimalo zahtevnim preprekama, dali sve od sebe da savladaju lavirint Jelašničke klisure.

Podršku u organizaciji ovog događaja pružili su Opština Niška Banja i Turistička organizacija Niš, kao brojni volonteri i lokalno stanovništvo. Posebnu zahvalnost zaslužuju: Aries – Coloring the Web, Planinarski savez Beograda, JP Srbija Šume, OŠ “Đura Jakšić”, Outdoor Collective, Zeleno Drvo, Alp, NNSpark Production, Hell Energy, Forma Bravo, SU „Na sve strane“, Golden Rose, pčelinjak Jevtić, Vinski podrum Malča, porodica Pavlović iz Jelašnice.

Fotografije i video uskoro na sajtu: http://tribetrails.com/maze-rewind i facebook stranici https://www.facebook.com/tribetrails.

Sportski pozdrav,

Tribe Trails

Dodaj komentar

Loading

Pitajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam pišite.
    Ili nas pozovite za više informacija: