s

“The Maze Fury” (2021) – Saopštenje za medije

“The Maze Fury” (2021) – Saopštenje za medije

Nakon godinu dana pauze, u Jelašničkoj klisuri održana je najteža avanturistička trka sa preprekama na Balkanu !!!

„THE MAZE FURY“ – Tribe Trails – 19. jun 2021.

 

Sportski klub „Tribe“ je po 6. put priredio nezaboravan događaj u lavirintima Jelašničke klisure i uspeo da oduševi preko 1000 posetilaca manifestacije.

Više od 750 takmičara iz 5 zemalja borilo se za plasman na ekstremno surovom terenu klisure.

Avanturistička trka sa preprekama “The Maze Fury” ove godine u formatu sa preko 45 prirodnih i veštačkih prepreka na stazi dugoj 16,5 km i 1050 m visinske razlike u dve kategorije: Takmičari i Rekreativci.

Trka je startovala iz centra sela Jelašnica kod Niša i vodila preko stenovitih predela klisure, zemljanih puteva, livada i okolnih sela, i tako pokazala jedinstvene lepote ovog Specijalnog rezervata prirode. Na samoj stazi, pored trčanja ili pešačenja kroz prelep ambijent Jelašničke klisure, takmičari su imali priliku da na određenim tačkama savladaju specifične prepreke.

Prepreke poput puzanja, provlačenja, preskakanja, izvlačenja tereta, blata, penjanja itd. testirale su njihove sposobnosti do krajnjih granica. Sudeći po komentarima takmičara, The Maze Fury je najteža trka do sada i potpuno je opravdala svoje ime. Otežavajući faktor inače teškoj stazi doprineli su izuzetno teški vremenski uslovi u vidu jakih pljuskova i grmljavine, kako kaže slogan trke, „IN THE EYE OF THE STORM“ u bukvalnom smislu, bez imalo preterivanja.

 

Stazu u kategoriji Takmičari muškarci najbrže je savladao Predrag Dragičević za 2:07:37. Drugo mesto zauzeo je Novica Stojanović sa prolaznim vremenom od 2:08:24, dok je trećeplasirani Mišo Vrućinić prošao kroz cilj sa vremenom 2:13:38. Najbrža u ženskoj kategoriji Takmičari bila je Jelena Radivojević koja je savladala stazu sa svim preprekama za 2:44:26. Na drugo mesto se plasirala Jelena Janežić sa 2:45:40, dok je treće mesto zauzela Ana Lukić sa 2:55:38.

Najbrži na stazi ove godine u kategoriji Rekreativci muškarci bio je Marko Simić sa vremenom 2:54:06. Stefan Žunić zauzeo je drugo mesto sa vremenom 3:15:52, dok je trećeplasirani Mihajlo Đorđević pretrčao stazu za 3:39:33. Najbrža devojka u kategoriji Rekreativci bila je Andrea Raičević koja je na cilj stigla za 3:39:54. Drugoplasirana Milena Milosavljević prešla je stazu za 3:59:11, dok je trećeplasiranoj Katarini Džuverović bilo potrebno 4:07:21.

Nakon trke takmičari su uživali u programu koji je obuhvatio proglašenje pobednika, Open Air Party , Fire Show. Sutradan, nakon čišćenja klisure, učesnici su mogli da se oprobaju u sportskom penjanju u srcu klisure i da probaju spuštanje na uže.

 

Podršku u organizaciji ovog događaja pružili su Beosport, AskMeWhy, Drink Store, Zlatiborac, Čičo Ričo, Pepsi, Daikin, Gradska opština Niška Banja, Frame of Fame, Booka i Golden Rose.

Želimo da se zahvalimo i prijateljima trke: Makalu, organizaciji „Outdoor Collective“, Zelenom Drvetu, D-Express, Gorskoj službi spasavanja Srbije, OŠ “Đura Jakšić”, JP “Srbija Šume” i Zavodu za zaštitu prirode Srbije.

 

Posebnu zahvalnost dugujemo našim porodicama, prijateljima, dragim volonterima i porodicama Pavlović i Lilić iz sela Jelašnica.

 

Zvanične rezultate možete pogledati na www.runtrace.net/maze.

Fotografije i video uskoro na websajtu trke www.tribetrails.com, Google Drive linku www.cutt.ly/the-maze-fury-2021 i na facebook stranici www.facebook.com/tribetrails. Fotografije ćemo dopunjavati kako nam budu slali.

 

Fotografije našeg dragog prijatelja Srđana Marinkovića možete pogledati na njegovom Facebook profilu.

 

Online sertifikate možete preuzeti na www.runtrace.net/maze, klikom na ikonicu u redu sa vašim imenom.

 

Sportski pozdrav,

Tribe Trails

Dodaj komentar

Loading

Pitajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam pišite.
    Ili nas pozovite za više informacija: