o

O nama

Naša kratka istorija, napisana na šaljiv način.

Sportski klub „Tribe“

Vaša avantura počinje ovde

Pomalo zvuči kao kliše, ali verujte nam, nismo samo još jedan „sportski klub“. Naša misija nije da postanemo veliki i pobedimo univerzum – nego da proslavimo ljude koji se odvažuju da ga istraže.

Sportski klub „Tribe“ je mesto gde se energični i mladi duhom okupljaju od 2000. godine, deleći svoju strast prema avanturama i prirodi sa ostatkom sveta. Gde god da se okrenete – na penjalištima, trkama, u brdima, dolinama – možda nas ugledate, ili možda čujete za neki od naših događaja koji se održavaju godinama.

Pozivamo vas da se pridružite našim pustolovinama. Otvoreni smo, prijateljski nastrojeni i verujemo da ćemo vas motivisati i inspirisati na aktivnosti i ideje koje su duboko uskladištene u vama. Bez obzira da li ste avanturistički duh ili tek početnik, verujemo da će svako pronaći nešto za sebe, svoj lični izazov. Uprkos korporativnim poslovima, obavezama prema porodici, ispitima i svemu što ograničava modernog čoveka, mi ne odustajemo. Odlučili smo da pratimo svoje srce i unutrašnje Ja i da se upustimo u veliku avanturu – avanturu koja donosi brojne dobrobiti, omogućava sticanje prijatelja za ceo život. Zar to nije predivno?

Naša istorija

Tribe je rođen dva puta: jednom kao ideja 2000. godine, iste godine kada su tri astronauta po prvi put stigli na Internacionalnu Svemirsku Stanicu, i drugi put kao pravno registrovan Penjački klub “Climbing Tribe” 2008. godine, kada je pokrenut Large Hadron Collider u CERN-u. Od tada, naši članovi su se penjali, trčali, skakali, plivali, vozili, visili, pešačili i dubili na glavi širom Srbije i sveta.

 

Naše putovanje

Nijedan deo sveta nije bio van našeg domašaja. Posetili smo svih pet kontinenata i brojne zemlje – Sibir, Tajland, Aljasku, Bali, Kinu, Laos, Mongoliju, Havaje, Kanadu, Afriku, Indoneziju, Italiju, Austriju i još mnoge druge. Kroz naša putešestvija, prešli smo stotine hiljada kilometara i ispenjali isto toliko metara stena i vrhova. Verujte nam na reč, nosili smo metar.

 

Naši uspesi

Danas, „Tribe“ broji više od 350 članova koji su osvojili preko 600 medalja na domaćim i stranim takmičenjima. Sportski klub „Tribe“ je najmasovniji penjački klub u Planinarskom savezu Srbije. Državni prvaci, dugogodišnšnji vrhunski zaslužni sportisti, stipendisti Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, i kategorisani sportisti saveza čine našu zajednicu. Klub broji 5 aktivnih trenera iz više disciplina. Naši članovi redovno učestvuju na brojnim takmičenjima i penjačkim akcijama, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, ostvarujući značajne rezultate.

 

Naša članstva i priznanja

Kao aktivni članovi Planinarskog saveza Srbije, Planinarskog saveza Beograda, Sportsko penjačkog saveza Srbije, Sportskog saveza opštine Voždovac, kao i međunarodnih organizacija – International Federation of Sport Climbing (IFSC) i International Mountaineering and Climbing Federation (UIAA), „Tribe“ je postao prepoznatljiv brend u svetu penjanja.

 

Naši uspesi

Naši sportisti su osvojili brojne prestižne titule, uključujući Državnog prvaka u seniorskoj i juniorskoj kategoriji u disciplinama težinsko, brzinsko i bouldering penjanje. Takođe, osvojili smo brojne srebrne i bronzane medalje u apsolutnoj, seniorskoj i juniorskoj kategoriji na državnim prvenstvima i kupovima u težinskom, brzinskom i bouldering penjanju. Sjajni rezultati postignuti su i na internacionalnim takmičenjima (Rumunija, Italija, Slovenija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Grčka, itd.). Prvo predstavljanje Srbije na Svetskom prvenstvu za Juniore održanom u Bugarskoj 2004. godine.

 

Naša međunarodna prisutnost

Naši sjajni rezultati nisu ograničeni samo na domaći teren. Postigli smo značajne uspehe na internacionalnim takmičenjima u Rumuniji, Italiji, Sloveniji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Grčkoj i drugim zemljama. Posebno smo ponosni na prvo predstavljanje Srbije na Svetskom prvenstvu za juniore održanom u Bugarskoj 2004. godine.

 

Naše discipline

U „Tribe“-u upražnjavamo različite discipline, neke često, a neke ređe: penjanje, slackline, highline, longboard, planinarenje, alpinizam, trail trčanje, yoga, rope swings, mtb, base jump, bmx, rollerskating, zip line, snowboard, skijanje… Možda nismo prvi, najbolji, najjači, nahrabriji, najuspešniji… ali volimo to što radimo. Pored penjanja, „Tribe“ je dom za vrhunske trkače koji su osvojili brojne medalje na skyrunning i trail takmičenjima. Naš trkački deo kluba redovno učestvuje na svim većim takmičenjima i ligama u Srbiji i inostranstvu.

 

Naše manifestacije

Do danas, „Tribe“ je organizovao preko 100 promotivnih manifestacija, demonstracija, takmičenja, trka i akcija. Naš projektni tim poseduje višegodišnje iskustvo u organizaciji različitih sportskih dešavanja.

 

Naše discipline

U „Tribe“-u upražnjavamo različite discipline, neke često, a neke ređe: penjanje, slackline, highline, longboard, planinarenje, alpinizam, trail trčanje, yoga, rope swings, mtb, base jump, bmx, rollerskating, zip line, snowboard, skijanje… Možda nismo prvi, najbolji, najjači, nahrabriji, najuspešniji… ali volimo to što radimo.

 

Naše glavne aktivnosti

  1. Organizovani treninzi penjanja, trail trčanja, slackline-a i drugih sportova.
  2. Organizovanje osnovnih i naprednih kurseva penjanja u zemlji i inostranstvu. Više informacija na: www.serbianclimbing.com.
  3. „Tribe Trails“ – Organizacija serijala jedinstvenih avanturističkih trail trka sa preprekama. Više informacija na: www.tribetrails.com.
  4. „Tribe Kids“ – Radionice sportskog penjanja i boravka u prirodi za decu i omladinu. Više informacija na: www.tribekids.rs.
  5. Organizacija penjačkih, trkačkih, slackline i drugih radionica u zemlji i inostranstvu.
  6. Organizacija planinarskih tura u zemlji i inostranstvu.
  7. Personalni treninzi za vrhunske sportiste.

O nama i vama

Dosta o nama… Hajde da pričamo o vama. U današnje vreme, biti drugačiji je luksuz. Ako ne igraš fudbal, nekako te automatski svrstavaju u „luđake“. A koja je uloga „Tribe“-a u tvom životu? Pa, možeš da živiš i bez nas, i mi bez tebe. Ali možemo i da budemo prijatelji i zajedno radimo stvari – jer u društvu je sve slađe.

Na kraju krajeva, mi smo samo „prosečni“ ljudi koji vole da testiraju svoje granice, a ponekad i da ih pomere. Naši članovi su uglavnom složene ličnosti, ali su definitivno i apsolutni pobednici. Naši članovi dolaze sa svih strana – od Srbije do Hrvatske, Nemačke, Amerike, Kanade, Rumunije, Crne Gore, Makedonije, Bosne, imamo jednu Francuskinju i jednog Italijana koga zovemo Žabar. Svi oni su, u nekom trenutku svojih života, postali deo našeg plemena, neki kao regularni, pridruženi a neki čak i počasni članovi. Imamo ih sve, od opuštenih do doktora nauka.

Dobrodošli ste da nam se pridružite pod jednim malim uslovom – da niste osoba koja je preterano samozadovoljna. Jer u „Tribe“-u, mi cenimo strast, entuzijazam i ljubav prema avanturi više od svega. Ako ste spremni da testirate svoje granice i da se pridružite našem plemenu, neka vaša avantura počne ovde.

Dobrodošli u Tribe

TRIBE

Naš mali svet

Ispod možete pogledati neke od naših kreacija u prethodnim godinama.
Avanturistička trka sa preprekama
Interaktivne radionice u prirodi za decu
Penjački portal i baza smerova u Srbiji
TRIBE

Zašto odabrati nas?

Mi smo tim dobrovoljaca sa preko 20 godina iskustva iz oblasti sporta. Aktivnosti kojima se bavimo uključuju: trčanje, planinsko trčanje, penjanje, alpinizam, slackline, planinarenje, longboarding, skijanje, snowboarding, rope jumping...

Posvećenost 0
Iskustvo 0
Poverenje 0
Bezbednost 0

Budi deo

plemena!

Popuni prijavni formular

Popuni formular koji nas zakon obavezuje da imamo (ni mi ga ne volimo).

Registruj se na websajtu

Registruj se na našem portalu za članove, kako bi imali evidenciju o tebi.

Izvrši uplatu članarine

Nakon uplate članarine, dobijaš karticu koja ti omogućava razne benefite i osiguranje.

Loading

Pitajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam pišite.
    Ili nas pozovite za više informacija: