s

Politika privatnosti

Ko smo mi

Naša web adresa je: www.tribe.rs

Tribe.rs („Web stranica“ ili „Mi“) poštujemo vašu privatnost i obavezani smo da je štitimo kroz našu usklađenost sa ovom politikom.

Ova politika opisuje vrste informacija koje možemo prikupiti od vas ili koje vi možete pružiti prilikom posete web stranici www.tribe.rs (naša „Web stranica“) i naše prakse za prikupljanje, korišćenje, održavanje, zaštitu i otkrivanje tih informacija.

Ova politika se primenjuje na informacije koje prikupljamo:

 • Na ovoj Web stranici
 • U emailovima, tekstualnim porukama i drugim elektronskim porukama između vas i ove Web stranice.
 • Putem mobilnih i desktop aplikacija koje preuzimate sa ove Web stranice, koje omogućavaju posvećenu interakciju između vas i ove Web stranice koja nije bazirana na pretraživaču.

Molimo vas da pažljivo pročitate ovu politiku kako biste razumeli naše politike i prakse u vezi sa vašim informacijama i kako ćemo ih tretirati. Ako se ne slažete sa našim politikama i praksama, vaš izbor je da ne koristite našu Web stranicu. Pristupanjem ili korišćenjem ove Web stranice, slažete se sa ovom politikom privatnosti i dajete pristanak na naše prvobitno prikupljanje, korišćenje, otkrivanje i zadržavanje vaših informacija kako je opisano u nastavku.

Deca mlađa od 13 godina

Ne prikupljamo svesno, ne održavamo niti koristimo lične informacije, kako ih definiše Pravilo Zakona o zaštiti privatnosti dece na internetu koje je donela Federalna trgovinska komisija, od dece mlađe od 13 godina, i nijedan deo Web stranice nije usmeren deci mlađoj od 13 godina. Ako saznamo da smo prikupili ili primili lične informacije od deteta mlađeg od 13 godina bez provere roditeljskog pristanka, te informacije ćemo izbrisati. Ako smatrate da bismo mogli imati bilo kakve informacije o detetu mlađem od 13 godina, molimo kontaktirajte nas na email.

Vrste informacija koje prikupljamo o vama

Prikupljamo nekoliko vrsta informacija od vas, uključujući:

 • Lične informacije, kao što su ime, adresa, email adresa, telefonski broj, ili bilo koji drugi identifikator pomoću kojeg vas može kontaktirati online ili offline;
 • Informacije o vašoj internet konekciji, opremi koju koristite za pristup našoj Web stranici i detalje korišćenja.

Ova Politika privatnosti se ne odnosi na informacije prikupljene putem web stranica trećih strana ili servisa koje možete pristupiti preko ove Web stranice ili koje nam dostavljate putem emaila, tekstualnih poruka ili drugih elektronskih poruka ili offline.

Kada Tribe.rs prikuplja vaše informacije

 • Prijava na mailing listu. Prikupljamo vašu email adresu i druge lične informacije kada se prijavite na Web stranici da biste primili informacije o nama ili o lansiranju naših proizvoda.
 • Ankete. Prikupljamo informacije koje pružate kada odgovarate na ankete ili učestvujete u drugim istraživačkim projektima na našoj Web stranici.
 • Kolačići, automatsko prikupljanje podataka i srodne tehnologije. Web stranica prikuplja i čuva informacije koje se automatski generišu dok je koristite, uključujući vaše preferencije i anonimnu statistiku korišćenja.
 • Komentari. Kada posetioci ostavljaju komentare na sajtu prikupljamo podatke prikazane u formularu za komentare, kao i IP adresu posetioca i string pregledača korisnika radi pomoći u detekciji spama. Anonimizirani string kreiran iz vaše email adrese (poznat i kao hash) može biti dostavljen Gravatar servisu da bi se videlo da li ga koristite. Politika privatnosti Gravatar servisa je dostupna ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.
 • Mediji. Ako otpremate slike na web stranicu, trebalo bi da izbegavate otpremanje slika sa uključenim podacima o lokaciji (EXIF GPS). Posetioci web stranice mogu preuzeti i izvući bilo koje podatke o lokaciji iz slika na web stranici.

Kada posetite Web stranicu, mi i naši pružaoci usluga treće strane primamo i beležimo informacije u našim server logovima sa vašeg pregledača, uključujući vašu IP adresu, podatke iz kolačića i slične tehnologije. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se postavljaju na vaš računar kada posetite web stranicu. Naši pružaoci usluga mogu prikupljati informacije o vašim aktivnostima na internetu tokom vremena i preko različitih online servisa. Većina pregledača vam omogućava da blokirate i obrišete kolačiće. Međutim, ako to učinite, tada Web stranica možda neće raditi pravilno. Za više detalja, molimo pogledajte „POLITIKU KOLAČIĆA“ ispod.

Takođe možete pružiti informacije za objavljivanje ili prikazivanje, odnosno postavljanje, na javnim područjima Web stranice ili prenošenje drugima („Korisnički doprinosi“). Korisnički doprinosi se objavljuju i prenose drugima na vaš sopstveni rizik i mogu postati javno dostupni. Ne možemo kontrolisati postupke drugih korisnika Web stranice sa kojima možete odlučiti da podelite svoje Korisničke doprinose. Stoga ne možemo garantovati da vaši Korisnički doprinosi neće biti pregledani od strane neovlašćenih osoba.

Korišćenjem Web stranice, ovlašćujete nas da prikupljamo, analiziramo i zadržimo podatke u vezi sa pružanjem Web stranice.

Kako Tribe.rs koristi vaše informacije

Koristimo informacije koje prikupljamo o vama ili koje nam pružate, uključujući sve lične informacije:

 • Da predstavimo našu Web stranicu i njene sadržaje vama
 • Da vam pružimo informacije, proizvode ili usluge koje od nas tražite
 • Da vam pružimo obaveštenja o vašem nalogu, uključujući obaveštenja o isteku i obnavljanju
 • Da održavamo i poboljšavamo Web stranicu i naše proizvode i usluge
 • Da razvijemo nove ponude proizvoda i usluga
 • Da vam pružimo ažuriranja i vesti o Tribe.rs i Web stranici i novim proizvodima i uslugama
 • Da pružimo korisničku podršku i održavanje
 • Da izvršimo naše obaveze i ostvarimo naša prava koja proističu iz ugovora sklopljenih između vas i nas
 • Da vam omogućimo učešće u interaktivnim funkcijama na našoj Web stranici
 • Na bilo koji drugi način koji možemo opisati kada pružate informacije
 • Za bilo koju drugu svrhu uz vaš pristanak

Prikupljene podatke možemo deidentifikovati i agregirati i koristiti ih za bilo koju zakonitu svrhu.

Komentari posetilaca mogu biti provereni putem automatizovane usluge detekcije spama.

Ne odgovaramo na signale „Ne prati“

Neki web pregledači uključuju funkciju „Ne prati“. Budući da još uvek nije prihvaćen standard za to kako odgovoriti na signale „Ne prati“, naša Web stranica trenutno ne reaguje na takve signale.

Zadržavanje informacija

Zadržavamo informacije koje prikupljamo dokle god su potrebne i relevantne za ispunjenje ciljeva opisanih u ovoj Politici privatnosti. Takođe, zadržavamo lične informacije da bismo ispoštovali primenjive zakone gde je to neophodno, sprečili prevaru, rešili sporove, rešili probleme, pomogli u istrazi, sproveli naše Uslove korišćenja, i druge radnje dozvoljene zakonom. Da bismo odredili odgovarajući period zadržavanja za lične informacije, uzimamo u obzir količinu, prirodu i osetljivost ličnih informacija, potencijalni rizik od štete od neovlašćenog korišćenja ili otkrivanja vaših ličnih informacija, svrhe za koje obrađujemo vaše lične informacije, i da li te svrhe možemo ostvariti drugim sredstvima, kao i primenjive pravne zahteve.

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke?

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci se zadržavaju na neodređeno vreme. To je kako bismo prepoznali i automatski odobrili svaki kasniji komentar umesto da ga držimo u redu za moderaciju.

Za korisnike koji se registruju na našoj web stranici (ako ih ima), takođe čuvamo lične informacije koje oni pružaju u svojim korisničkim profilima. Svi korisnici mogu u bilo kom trenutku videti, izmeniti ili izbrisati svoje lične informacije (osim što ne mogu promeniti svoje korisničko ime). Administratori web stranice takođe mogu videti i izmeniti te informacije.

Sigurnost vaših informacija

Koristimo određene fizičke, organizacione i tehničke zaštite koje su dizajnirane da održe integritet i sigurnost informacija koje prikupljamo. Imajte na umu da nijedne mere sigurnosti nisu savršene ili neprobojne te stoga ne možemo i ne garantujemo da vaše informacije neće biti pristupljene, pregledane, otkrivene, izmenjene ili uništene zbog kršenja bilo kojih naših fizičkih, tehničkih ili organizacionih zaštita.

Sigurnost i zaštita vaših informacija takođe zavisi od vas. Tamo gde imate lozinku za pristup, odgovorni ste da ovu lozinku čuvate u tajnosti.

Vaši izbori i pristup

Možete pristupiti informacijama koje ste dobrovoljno pružili kroz svoj nalog na Web stranici, i pregledati, ispraviti ili izbrisati ih šaljući zahtev na naš email. Možete zatražiti promenu izbora za kontakt, odjavu od deljenja sa drugima, i ažuriranje svojih ličnih informacija i preferencija. Možemo zahtevati određene informacije kako bismo potvrdili da ste korisnik za kojeg se izdajete.

Povremeno, možemo slati marketinške email poruke našim korisnicima. Ako više ne želite da primate takve emailove od nas ubuduće, možete se odjaviti preko „odjava“ linka koji se nalazi u svakom takvom emailu ili nam poslati email.

Koja prava imate nad svojim podacima?

Ako imate nalog na ovoj stranici ili ste ostavili komentare, možete zatražiti da dobijete izvezeni fajl sa ličnim podacima koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dali. Takođe možete zahtevati da izbrišemo sve lične podatke koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo dužni čuvati za administrativne, pravne ili bezbednosne svrhe.

Promene našoj Politici privatnosti i praksama

Objavljivanje revidirane Politike privatnosti. Postavićemo sve promene Politike privatnosti na ovoj web stranici, a revidirana verzija postaje efektivna kada je objavljena.

Nove upotrebe informacija

Povremeno, možda želimo koristiti informacije za upotrebe koje nisu prethodno otkrivene u našoj Politici privatnosti. Ako se naše prakse promene u vezi sa prethodno prikupljenim informacijama na materijalni način, uložićemo razumne napore da obezbedimo obaveštenje i dobijemo pristanak za bilo koje takve upotrebe kako to zahteva zakon.

Kontakt informacije

Email: [email protected]

OBAVEŠTENJE ZA PODATKOVNE SUBJEKTE IZ EU

Šta su Lični podaci?

Za subjekte podataka iz EU, „lične informacije“ kako se koriste u ovoj Politici privatnosti, ekvivalentne su „ličnim podacima“ kako su definisani u Opštoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) Evropske unije.

Za koje svrhe Tribe.rs obrađuje vaše Lične podatke?

Obrađujemo vaše lične informacije da bismo operisali, pružali i poboljšavali proizvode i usluge koje nudimo. Te svrhe uključuju:

 • Pružanje naših usluga i proizvoda
 • Pružanje, otklanjanje problema i poboljšanje naših usluga i proizvoda i Web stranice (i mobilnih aplikacija)
 • Preporuke i personalizacija za naše korisnike
 • Poštovanje pravnih obaveza
 • Komunikacija s vama
 • Prevencija prevare
 • Svrhe za koje tražimo vaš pristanak

Te aktivnosti obrade predstavljaju naše legitimne interese. Uveravamo se da razmotrimo i izbalansiramo bilo kakve potencijalne uticaje na vas (pozitivne i negativne) i vaša prava pre nego što obrađujemo vaše lične informacije za naše legitimne interese.

Koristimo vaše lične informacije samo kako je dozvoljeno zakonom. Ako imate pitanja o pravnim osnovama na kojima obrađujemo vaše lične informacije, kontaktirajte nas na email.

Možete povući svoj pristanak

Gde se upotreba vaših ličnih informacija zasniva na vašem pristanku, imate pravo da ga povučete u bilo koje vreme kontaktiravši nas na putem emaila.

Upotreba za nove svrhe

Možemo koristiti vaše lične informacije za razloge koji nisu opisani u ovoj Politici privatnosti, gde nam to dozvoljava zakon i gde je razlog kompatibilan sa svrhom za koju smo prikupili vaše informacije. Ako treba da koristimo vaše lične informacije za nepovezanu svrhu, obavestićemo vas i objasniti primenjivi pravni osnov za tu upotrebu. Ako smo se oslonili na vaš pristanak za određenu upotrebu vaših ličnih informacija, potražićemo vaš pristanak za bilo koju nepovezanu svrhu.

Vaša prava

Pod GDPR-om, imate određena prava u vezi sa vašim ličnim informacijama. Možete nas zamoliti da preduzmemo sledeće akcije u vezi sa ličnim informacijama koje držimo:

 • Odustajanje. Prestanite slati direktne marketinške komunikacije koje ste prethodno pristali da primate. Možemo nastaviti slati komunikacije vezane za usluge i druge ne-marketinške komunikacije.
 • Pristup. Pružite vam informacije o našem procesuiranju vaših ličnih informacija i dajte vam pristup vašim ličnim informacijama.
 • Ispravka. Ažurirajte ili ispravite netočnosti u vašim ličnim informacijama.
 • Brisanje. Obrišite vaše lične informacije.
 • Transfer. Transfer kopije vaših ličnih informacija koje se mogu mašinski čitati vama ili trećoj strani po vašem izboru.
 • Ograničenje. Ograničite obradu vaših ličnih informacija.
 • Prigovor. Prigovorite našem oslanjanju na naše legitimne interese kao osnov za obradu vaših ličnih informacija koje utiču na vaša prava.

Ove zahteve možete podneti putem emaila. Možda ćemo zatražiti specifične informacije od vas kako bismo nam pomogli potvrditi vaš identitet i obraditi vaš zahtev. Primjenjivi zakon može zahtevati ili dozvoliti da odbijemo vaš zahtev. Ako odbijemo vaš zahtev, reći ćemo vam zašto, podložno pravnim ograničenjima. Ako želite podneti žalbu na način na koji koristimo vaše lične informacije ili na odgovor na vaše zahteve u vezi sa vašim ličnim informacijama, možete nas kontaktirati na email ili podneti žalbu regulatoru za zaštitu podataka u vašoj jurisdikciji. Regulator za zaštitu podataka možete pronaći ovde.

Prenos podataka preko granica

Imajte na umu da se vaši podaci mogu preneti, procesuirati i čuvati u Srbiji. Zakoni o zaštiti podataka u Srbiji mogu biti različiti od onih u vašoj zemlji prebivališta. Pristajete na prenos vaših informacija, uključujući lične informacije, u Srbiju kako je opisano u ovoj Politici privatnosti posetom našem sajtu ili korišćenjem naše usluge.

Politika kolačića

Zašto koristimo kolačiće?

Uopšteno koristimo kolačiće iz sledećih razloga:

 • Da omogućimo registrovanim korisnicima da ostanu prijavljeni na Web stranici nakon što zatvore prozor pregledača;
 • Da čuvamo preferencije korisnika za funkcionalnost Web stranice;
 • Da pratimo korišćenje sajta kako bismo poboljšali našu Web stranicu i bolje razumeli kako je ljudi koriste;
 • Da bolje razumemo interese naših klijenata i posetilaca naše Web stranice.

Neki kolačići su funkcionalni i neophodni su za određene upotrebe Web stranice, i bez takvih kolačića ne bismo mogli pružiti mnoge usluge koje su vam potrebne da pravilno koristite Web stranicu. Ti kolačići, na primer, omogućavaju nam da operišemo našu Web stranicu tako da možete pristupiti kako ste zahtevali i prepoznaju da ste kreirali nalog i prijavili se na taj nalog da biste pristupili sadržaju Web stranice. Oni takođe uključuju kolačiće koji nam omogućavaju da zapamtimo vaše prethodne akcije unutar iste sesije pregledanja i obezbedimo naše Web stranice.

Pored funkcionalnih kolačića, koristimo kolačiće od trećih strana za analizu i marketinške svrhe. Kolačići za analizu, između ostalog, prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste našu Web stranicu i koji sadržaji i proizvodi su najčešće pregledani.

Kolačići

Ako ostavite komentar na našem sajtu, možete se opredeliti za čuvanje vašeg imena, email adrese i web stranice u kolačićima. To je za vašu udobnost kako ne biste morali ponovo da unosite svoje podatke kada ostavljate drugi komentar. Ti kolačići će trajati godinu dana.

Ako imate nalog i prijavite se na ovaj sajt, postavićemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili da li vaš pregledač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite pregledač.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bismo sačuvali vaše informacije o prijavi i vaše izbore na ekranu. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići za opcije na ekranu traju godinu dana. Ako izaberete opciju „Zapamti me“, vaša prijava će trajati dve nedelje. Ako se odjavite sa svog naloga, kolačići za prijavu će biti uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču. Ovaj kolačić ne uključuje lične podatke i jednostavno ukazuje na ID članka koji ste upravo uredili. Ističe nakon 1 dana.

Sadržaj sa drugih web stranica

Članci na ovoj stranici mogu uključivati ugrađeni sadržaj (npr. video zapise, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica ponaša se na isti način kao da je posetilac posetio drugu web stranicu.

Te web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugrađivati dodatno praćenje trećih strana i nadgledati vašu interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na toj web stranici.

Kako onemogućiti kolačiće

Kolačiće možete generalno aktivirati ili kasnije deaktivirati kroz funkciju koja je ugrađena u vaš web pregledač. Da biste saznali više o tome kako kontrolisati postavke kolačića kroz vaš pregledač:

 • Kliknite ovde da biste saznali više o „Privatnom pregledanju“ i upravljanju postavkama kolačića u Firefoxu;
 • Kliknite ovde ovde da biste saznali više o „Incognito“ režimu i upravljanju postavkama kolačića u Chrome-u;
 • Kliknite ovde da biste saznali više o „InPrivate“ režimu i upravljanju postavkama kolačića u Edge-u;
 • Kliknite here da biste saznali više o „Privatnom pregledanju“ i upravljanju postavkama kolačića u Safariju;

Mi možemo povezati informacije prikupljene od kolačića sa drugim informacijama koje prikupljamo od vas u skladu sa ovom Politikom privatnosti i koristiti kombinovane informacije kako je ovde navedeno. Slično, treće strane koje postavljaju kolačiće na našem Sajtu mogu povezati vaše ime ili email adresu sa drugim informacijama koje prikupljaju, koje mogu uključivati prošle kupovine napravljene offline ili online, ili vaše online ponašanje informacija.

Polisa privatnosti

Ova Polisa privatnosti ne opisuje samo kako Tribe.rs koristi vaše lične informacije, već i vaše pravne mogućnosti za kontrolu te upotrebe. Važno je da redovno proveravate ovu stranicu kako biste se informisali o bilo kakvim promenama koje mogu uticati na način na koji se vaši podaci koriste ili dele.

Ograničenje odgovornosti

Iako preduzimamo sve razumne mere da zaštitimo vaše lične podatke, morate biti svesni da ni jedan sistem bezbednosti nije neprobojan. Stoga ne možemo garantovati apsolutnu sigurnost vaših ličnih podataka. Takođe, ne snosimo odgovornost za prakse zaštite privatnosti ili sadržaj drugih web stranica na koje možete pristupiti putem linkova sa naše web stranice.

Promene uslova

Zadržavamo pravo da izmenimo ovu Politiku privatnosti u bilo koje vreme. Sve izmene stupaju na snagu odmah po objavljivanju na našoj web stranici. Vaša kontinuirana upotreba naše web stranice nakon što se izmene objave smatra se prihvatanjem tih promena.

Loading

Pitajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam pišite.
  Ili nas pozovite za više informacija: