Prijavi se na e-mail listu za obaveštenja

  O kursu Basic #1

  Započnite svoju penjačku avanturu sa našim kursom ‘BASIC #1’, savršenim za početnike i entuzijaste svih uzrasta. Ovaj kurs pruža temeljna znanja i veštine neophodne za siguran početak u sportskom penjanju.

  Naš kurs ‘BASIC #1’ pokriva sve, od uvodnih tehnika penjanja i osiguranja, do naprednih metoda kretanja i abzajla. Specijalno dizajniran da izgradi vašu sigurnost i samopouzdanje, ovaj program pruža neophodnu osnovu za vaš napredak u penjanju.

  Namenjen početnicima, kombinuje teorijsku obuku sa praktičnim vežbama na steni, omogućavajući vam da sigurno zakoračite u svet sportskog penjanja i postavite osnove za kontinuirano uživanje i usavršavanje u ovom dinamičnom sportu.

  • KOTIZACIJA za Basic #1
  • RSD 7.000
  • Trajanje:

   2 x 5h (teorija + praksa)

  Teoretski deo

  Otkrijte temelje penjanja i njegove različite stilove kroz naš teorijski kurs ‘BASIC #1’, koji pruža sveobuhvatan pregled sportskog penjanja, uključujući osnovne tehnike, metodologiju i filozofiju potrebnu za razvoj vaših penjačkih veština. Sa naglaskom na razumevanju dinamike penjanja, ovaj deo kursa je ključan za razvoj solidne penjačke osnove.

  1. Naučite osnove penjanja i različite vrste penjanja: Polaznici će biti upoznati sa osnovama penjanja, uključujući različite stilove kao što su bouldering, sportsko penjanje, tradicionalno penjanje i penjanje na više dužina. Ovaj deo kursa pruža uvid u osnovne tehnike, metodologiju i filozofiju penjanja, omogućavajući novim penjačima da razumeju različite aspekte sporta.
  2. Savladajte sigurno kretanje po steni: Fokusira se na učenje pravilnih tehnika kretanja, uključujući postavljanje nogu, upotrebu ruku, centar gravitacije i balans. Polaznici će naučiti kako da se efikasno i sigurno kreću po steni, koristeći svoje telo na najbolji mogući način da prevaziđu različite izazove koje penjanje nudi.
  3. Efikasno korišćenje hvatišta na prirodnoj steni: Ova oblast kursa usmerena je na razumevanje i primenu tehnika za efikasno korišćenje hvatišta i odmorišta na prirodnoj steni. Polaznici će naučiti kako da identifikuju i koriste različite tipove hvatišta, optimizujući svoju snagu i izdržljivost tokom penjanja.
  4. Upoznajte se sa osnovnom opremom za sportsko penjanje: Predstavljanje i obuka u korišćenju osnovne penjačke opreme, uključujući penjački pojas, kacigu, uže, sprave za osiguravanje i karabinere. Polaznici će naučiti kako da pravilno koriste ovu opremu za maksimalnu sigurnost tokom penjanja, kao i osnove održavanja i provere opreme pre upotrebe.

  Praktični deo

  Pripremite se za praksu sa našim ‘BASIC #1’ kursom, gdje ćete kroz detaljne obuke naučiti kako da koristite osnovne čvorove i opremu za sportsko penjanje. Ovaj praktični deo kursa osnažiće vas veštinama potrebnim za osiguravanje i penjanje s vršnim sidrištem, kao i tehnikama abzajla, obezbeđujući da ste spremni za izazove penjanja.

  1. Upoznavanje sa osnovnim čvorovima koji se upotrebljavaju u penjanju: Polaznici će naučiti kako da prave osnovne čvorove koji su neophodni u penjanju. Ova veština je temelj za bezbednost u penjanju.
  2. Upotreba osnovne opreme za sportsko penjanje: Kurs pokriva obuku u korišćenju osnovne penjačke opreme, kao što su penjački pojasevi, kacige, užad, sprave za osiguranje, karabineri i uređaji za spuštanje. Polaznici će naučiti kako da pravilno koriste ovu opremu, kako bi osigurali svoju sigurnost i sigurnost drugih tokom penjanja.
  3. Razvijanje veštine osiguravanja i penjanja smerova sa vršnim sidrištem (top rope): Ova oblast obuke fokusirana je na razvijanje osnovnih veština osiguravanja, što je ključno za bezbedno penjanje. Polaznici će naučiti kako da osiguravaju drugog penjača koristeći top rope tehniku, koja podrazumeva osiguravanje s vrha smera, što smanjuje rizik od padova i povreda. Takođe će praktikovati penjanje na smerovima osiguranim ovom metodom.
  4. Upoznavanje sa tehnikom abzajla (spuštanja niz uže): Polaznici će se upoznati sa tehnikom abzajla, koja omogućava kontrolisano spuštanje niz uže sa visine.

  Kalendar kurseva

  Zainteresovani za kurs ``BASIC #1``? Pogledajte naše nadolazeće termine kursa i rezervišite svoje mesto klikom na sledeće linkove.

  Vrste kurseva

  Kratki opisi kurseva. Za više informacija o sadržini kurseva, kliknite na linkove ispod.

  Kurs BASIC #1 obuhvata osnove sportskog penjanja, upoznavanje sa opremom, samostalno spuštanje, osiguravanje partnera prilikom penjanja sa vršnim sidrištem i osnove kretanja po steni.

  Kurs BASIC #2 obuhvata osiguravanje i penjanje smerova tehnikom ukopčavanja, opremanje i raspremanje sidrišta, tehnike kretanja po užetu i osnove samospašavanja.

  Nakon završenog kursa ADVANCED #1, polaznici stiču potrebno znanje za penjanje smerova od više dužina užeta (multi-pitch).

  Kurs ADVANCED #2 je namenjen proširenju stečenog znanja polaznika na predhodnim kursevima.

  Sveobuhvatni, personalni kurs koji obuhvata sve segmente sportskog penjanja, od potpunog početnika do ekspertskog nivoa znanja.

  Kursevi penjanja po najsavremenijim standardima

  U Sportskom klubu ``Tribe`` pružamo kurseve koji se pridržavaju najviših standarda bezbednosti i profesionalnosti. Bez obzira da li ste početnik ili iskusan penjač, naše moderne i sigurne metode obuke pomoći će vam da dosegnete nove visine.

  KURSEVI

  Poslednje vesti

  Najnovije vesti iz sveta outdoora.

  VESTI

  Budi deo

  plemena!

  Loading

  Pitajte nas

  Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam pišite.
   Ili nas pozovite za više informacija: