s

„THE MAZE“ – Tribe Trails (2015) – Završna reč organizatora trke

„THE MAZE“ – Tribe Trails (2015) – Završna reč organizatora trke

Dragi svi,
konačno se i ja naspavah, pa da vam napišem par reči.

Pitaju me razni neki ljudi: „Zašto penjači prave trku?“; Hm… i dalje nemam odgovor na to pitanje. Naime, za ideju od trci mogu da se zahvalim drugarima iz Wild Serbia. Prošle godine, učestvovali smo na jednom od izdanja Valjevskog Izazova. Nakon moje dve godine netrčanja zbog pada na beton sa visine od 6m i poslednjeg ultramaratona mnogo godina ranije, ova trka me je ponovo „umočila u blato“ u sred ‘ladnog decembra i naterala da trčim ponovo. Posle trke, sa divnim bolom u nozi, bilo je kristalno jasno! Pravimo trku, trku sa preprekama, za nas, trajbovce, penjače, ekipu!!! Hajde da se valjamo u blatu grin emoticon Ko će da čeka godinu dana na sledeći Izazov.

U nekoliko meseci, broj zamišljenih prepreka je rastao i rastao. Jelašnicu poznajem kao svoj džep. Penjao sam tamo i sa 16 godina, a i sada, 15 godina kasnije. Obzirom na to da je ovo trebala da bude penjačka trka, staza je znatno modifikovana od prvobitno zamišljene zato što je bila isuviše opasna za nekoga ko nije upoznat sa našim sportom.

I tako, malo po malo, došli smo do staza koju ste imali prilike da oprobate predhodni vikend. Vi koji ste startovali taj dan uvideli ste da konfiguracija terena onemogućava razne neke stvari koje smo zamislili, kao što su veći broj prepreka i više okrepnih tačaka… Sve znamo… Ovu trku nije organizovala neka tamo organizacija koja ima puno novca, ovu trku je organizovala nekolicina ljudi, uz veliku pomoć prijatelja i velikog broja volontera a ponajviše vas.

Pre svega, želim da se zahvalim dragim ljudima iz kluba „Climbing Tribe“ i ostalim penjačima iz drugih klubova koji su pomogli oko organizacije. Pored toga svim prijateljima koji su na ovaj ili onaj način pomogli. Zatim, NVO „Outdoor Collective“ čiji sam ponosni član, Klubu ekstreminh sportova „Adrenaline“, Red Bull-u, prodavnicama outdoor opreme „Zeleno Drvo“ i „Alp“, internet prodavnici „Outdoor.rs“, Tref Sportu, Opštini Niška Banja koja je u značajnoj meri doprinela organizaciji trke, JKP „Naissus“, JKP „Mediana“, Triglav osiguranju, kompanijama Frikom i Yumis, pekari „Branković“, Vlasina vodi, JP Srbijašume, Zavodu za zaštitu prirode i Vatrogasnoj straži Niša.

Specijalnu zahvalnost zaslužuje Osnovna škola „Đura Jakšić“, Jelena Todorović, Aleksandra Radosavljević, Rada Živković i Turistička organizacija Niš; Danijel Stanković i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Niš; Gorska služba spasavanja Srbije koja se brinula o vama na stazi, Hitna pomoć; snimatelji iz NNSpark Production, MMD Studija i mladi talenat, četrnaestogodišnji Vladimir Andrejić i njegovo tata kao i fotografi Neda, Jovan, Vladimir. Dizajnerke, vas bih zasebno pohvalio.

Želim i da pohvalim i pozdravim lokalnu zajednicu, drage ljude koji su držali radionice, porodicu Pavlović, Miloša Kovačevića i jednog mladog ludog traktoristu koji je izvezao većinu prepreka i okrepljenja po veoma nepristupačnom terenu. Danilo, u ime tima, skidamo ti kapu! smile emoticon

Volonteri, dovukli smo vas iz svih krajeva Srbije. Jedino su učesnici patili više od vas na onom suncu. Vama hvala najviše, bez vas 50-ak, na brdima bi samo stajale prepreke.

A najvrednijima: Jeleni, Miši, Radomiru, Vuku, Peci, Sofiji, Milici, Elvisu, Neši, Gagi, Aci, Velji, Džou, Glumcu, Djuku, Zoki, Nataši, Jeci Đ, Đorđetu, Mariji, Vanji, Kruniću i ekipi sa tobogana, Milanu, Aleksi i drugima, njima ništa… kupiću im sladoled.

I za kraj, naravno da je bilo propusta, uvek će ih i biti. Daćemo sve od sebe da ih na sledećoj trci bude u što manjem broju. Neki od vas su znatno pomerili svoje granice na ovoj trci, a mi smo uz vas puno naučili… bilo je isuviše lako, zar ne?

DRAGONFLY vas očekuje!

P.S. Ne zamerite mi ukoliko nekoga nisam napomenuo. A naše momke koji su u 2 ujutru sa nama dvoma nosili one famozne balvane od asfalta kod potkapine sve do vrha brda, Kaću koja je vukla ranac sa slackline trakom, vas vodim na piće, i tebe Elvise, koji si trčao sa mnom 16-17km par sati pred trku da vratimo markacije… ništa se ne zaboravlja.

Hvala svim učesnicima još jednom.

Za mene ste svi pobednici, čak i onih par koji su odustali!

 

Nemanja Čizmić

Dodaj komentar

Loading

Pitajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam pišite.
    Ili nas pozovite za više informacija: