s

„The Maze Rage“ (2019) – Saopštenje za medije

„The Maze Rage“ (2019) – Saopštenje za medije

Održana najmasovnija avanturistička trka sa preprekama na Balkanu u Jelašničkoj klisuri !!!

„THE MAZE RAGE“ – 15. jun 2019.

Sportski klub „Tribe“ je po peti put priredio nezaboravan događaj u lavirintima Jelašničke klisure i uspeo da oduševi preko 1000 posetilaca manifestacije.

Više od 600 takmičara iz 10 zemalja borilo se za plasman na surovom terenu klisure. Avanturistička trka sa preprekama “The Maze Rage” ove godine u formatu sa preko 35 prepreka na stazi dugoj 15 km i 860 m visinske razlike u dve kategorije: Runners i Adventure. Trka je startovala iz centra sela Jelašnica kod Niša i vodila preko stenovitih predela klisure, zemljanih puteva, livada i okolnih sela, i tako pokazala jedinstvene lepote ovog Specijalnog rezervata prirode. Na samoj stazi, pored trčanja ili pešačenja kroz prelep ambijent Jelašničke klisure, takmičari su imali priliku da na određenim tačkama savladaju specifične prepreke. Prepreke poput puzanja, provlačenja, preskakanja, izvlačenja tereta, blata, penjanja itd. testirale su njihove sposobnosti do krajnjih granica. Sudeći po komentarima takmičara, Maze Rage je potpuno opravdao svoje ime.

Stazu u kategoriji Adventure muškarci najbrže je savladao Željko Ćorić za 1 sat i 56 minuta. Drugo mesto zauzeo je Novica Stojanović za 2 sata i 10 minuta, dok je trećeplasirani Mišo Vrućinić prošao kroz cilj nakon sedam minuta sa vremenom 2:17.

Najbrža u ženskoj kategoriji Adventure bila je Jelena Janežić koja je savladala stazu sa svim preprekama za 2 sata i 38 minuta. Na drugo mesto se plasirala Sara Pirnat za 2 sata i 43 minuta, dok je treće mesto zauzela Dragana Radojković za 2 sata i 50 minuta.

Najbrži na stazi ove godine u kategoriji Runners muškarci bio je Boban Lukić sa vremenom 2 sata i 8 minuta. Nikola Miljkov zauzeo je drugo mesto sa vremenom 2 sata i 22 minuta, dok je trećeplasirani Đorđe Stamenković pretrčao stazu za 2 sata i 23 minuta.

Najbrža devojka u kategoriji Runners bila je Branka Šošić-Jurjević koja je na cilj stigla za 3 sata i 22 minuta. Drugoplasirana Aleksandra Dejanovski prešla je stazu za 3 sata i 53 minuta, dok je trećeplasiranoj bilo potrebno 4 sata i 57 minuta.

Specijalne pohvale za naše najmlađe učesnike, Viktora Prčića (2006) i Dražena Karasneha (2005) godište.

Nakon trke takmičari su uživali u programu koji je obuhvatio proglašenje pobednika, Open Air Party , Fire Show. U nedelju 16. juna u 11h u saradnji sa organizacijom Trash Hero Beograd i uz pomoć JKP “Mediana” Niš organizovano je čišćenje dela reke Studena (250m) i tom prilikom sakupljeno je 3,2 tone smeća. Nakon čišćenja, učesnici su mogli da se oprobaju u sportskom penjanju u srcu klisure.

Podršku u organizaciji ovog događaja pružili su “Turistička organizacija Niš, Gradska opština Niška Banja, Beosport, Zlatiborac, Fit Pass, Voda Rosa, Powerade, Booka, Golden Rose, Terranova, Pčelinjak Jevtić, Nonstop Fitness, Čico Ričo, Pekara Branković kao i brojni volonteri i lokalno stanovništvo.

Posebnu zahvalnost zaslužuju: Makalu, Outdoor Collective, Zeleno Drvo, D Express, Termorad Niš, Gorska Služba Spašavanja, OŠ “Đura Jakšić”, Balkanska trkačka liga, Na sve strane, JP “Srbija Šume”, PK “Slavija” kao i nezaobilazne porodice Pavlović i Lilić iz sela Jelašnica.

Fotografije i video uskoro na sajtu www.tribe.rs i na facebook stranici www.facebook.com/tribetrails.

Sportski pozdrav,
Tribe Trails

Dodaj komentar

Loading

Pitajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam pišite.
    Ili nas pozovite za više informacija: