s

“The Maze Fury” – Tribe Trails / COVID-19 – poslednje obaveštenje

“The Maze Fury” – Tribe Trails / COVID-19 – poslednje obaveštenje

Dragi učesnici, prijatelji, kolege,

Pokušali smo u junu, pokušali smo u avgustu.

Nakon konsultacija sa drugim organizatorima, trkačima, sponzorima, zvaničnicima, lekarima, vodimo se zdravim razumom i donosimo odluku da se trka „The Maze Fury“ pomera za 19. jun 2021. godine.

 

Iskreno smo se nadali da će se situacija do sada stabilizovati te smo uveliko radili na organizaciji trke nadajuci se najboljem i našem i vašem skorom druzenju ali statistički gledano, situacija sa brojem obolelih je 5 puta gora nego u junu mesecu.

Čak i da se uskoro ukloni zabrana okupljanja za više od 10 ljudi koja je trenutno na snazi, ništa nam ne garantuje da 5 dana pred trku ponovo neće biti doneta neka slična odluka.

Svi znamo barem jednu osobu koja ima ili je imala koronu. Neki članovi naše organizacije su takođe oboleli. Bilo da verujete u to da je korona opasna ili je to neki „virus kao grip“, mi organizatori, ispred Sportskog kluba „Tribe“ sa svim volonterima, prijateljima i sponzorima,bilo direktno ili indirektno, ne želimo, niti smemo biti odgovoroni za nečije zaražavanje ili ne daj bože, potencijalni kobni ishod. Ne radi se samo o učesnicima već i o njihovim i našim bližnjima, prijateljima i kolegama. Stoga, smatramo da bi bilo neodgovorno i neprofesionalno nastaviti sa organizacijom.

Nakon saznanja da je na par poslednjih trka obololeo više desetina trkača i da su neki svesno išli na trke znajući da su zaraženi virusom, smatramo da je krajnje neprihvatljivo organizovanje događaja za tako veliki broj ljudi, gde svako potencijalno može biti nosilac virusa bez simptoma. Pored toga, moramo zaštititi i naše divne volontere kao i lokalno stanovništvo.

 

Gledajući trenutnu situaciju i zabrane ovo su samo neke od stvari koje bi morali promeniti:

 • Nemoguće je održati propisano socijalno distanciranje na startu i na pojedinim preprekama.
 • Kampovanje u školi za učesnike ne bi bilo moguće.
 • Veliki broj privatnih smeštaja ne prima klijente u ovom trenutku.
 • Korišćenje tuševa, wc i školske sale ne bi bilo moguće.
 • Dobar deo atraktivnih prepreka poput bazena i blata bismo morali da uklonimo.Na dobrom delu prepreka, usled znojenja bila bi hodna dezinfekcija.
 • Na startu trke, svi učesnici bi morali da nose maske i koriste dezinfekciona sredstva prilikom prijava.
 • Proglašenje pobednika i žurka bi bili otkazani.
 • Usled prezauzetosti, Hitna pomoć ne bi mogla da prisustvuje trci.
 • Itd.

Kako nam je ovo već 6. godina i najveći deo vas nas poznaje i zna kako stvari funkcionišu na trci, znate da Maze ne može biti ono što jeste u ovom trenutku.

Gledajući sve navedeno, smatramo da organizovanje Maze-a na „silu“ nije ispravna stvar.

 

Svi učesnici koji su izmirili kotizaciju dobiće email u narednih par dana sa ponuđenim opcijama.

Ukoliko nekome ne stigne email, proverite SPAM ili nas kontaktirajte na [email protected]. Prilikom slanja ranijih obaveštenja primetili smo da dosta vas ima nevažeće ili pogrešno unete email adrese.

 

Iako mnogi od vas dugo iščekuju našu trku i neprestano nam šalju poruke, ovo je trenutak kada svi moramo biti odgovorni I prihvatiti stvari kakvim jesu. Brda i planine, staze i bogaze će uvek biti tu a i mi sa njima, samo u pravom trenutku.

Za sve dodatne informacije i pitanja pišite nam na [email protected].

 

Hvala vam na razumevanju i vidimo se sledeće godine.

Do tada ostanite dobro, čuvajte sebe, svoje bližnje i vredno trenirajte.

 

Srdačan pozdrav
Tribe Trails 

Dodaj komentar

Loading

Pitajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam pišite.




  Ili nas pozovite za više informacija: