s

„The Maze“ – Tribe Trails (2015)

20 maj, 2015

„The Maze“ – Tribe Trails (2015)

OPIS DEŠAVANJA:

Pozivamo Vas na prvu međunarodnu trku „The Maze“ u organizaciji Tribe Trails. Doživite Jelašničku klisuru na uzbudljiv i nesvakidašnji način – izaberite trkačku ili pešačku kategoriju i dođite da zajedno uživamo 13. juna u 11h u Jelašničkoj klisuri.

LOKACIJA: Jelašnička klisura, Niš, Srbija

START TRKE: 11h

DUŽINA STAZA: 12km i 22km.

VREMENSKI LIMIT: 8h

ORGANIZATOR: www.tribetrails.com

KONTAKT: [email protected]

TELEFONI: +381 63 744 2115, +381 65 5545 406

UČESNICI TRKE:

Učestvuje se u pojedinačnoj konkurenciji: ženska i muška kategorija. Za učešće u trci nisu potrebna nikakva posebna znanja i veštine. Poželjno je da vam boravak u prirodnom okruženju pričinjava zadovoljstvo. Svako ko sebe smatra psihofizički spremnim za ovaj vid aktivnosti je dobrodošao.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI:

Sve aktivnosti se sprovode na sopstvenu odgovornost takmičara. Pre početka trke, učesnik potpisuje izjavu kojom potvrđuje da je fizički/psihički spreman za učešće na trci kao i da oslobađa organizatora bilo kakve odgovornosti, bilo građanske ili kaznene, za štetu osobama i/ili njihovoj imovini uzrokovanu djelovanjem takmičara.

LOKACIJA TRKE:

Put do Jelašničke klisure vodi direktno iz Niša (15 km) preko Niške Banje za selo Jelašnica ili sa puta Niš-Pirot-Dimitrovgrad (E80) skrenuti direktno u selo kod kafane „Stop Ćale Magistrale“. Ukoliko ste odlučili da prođete kroz grad Niš, presudno je da pratite znake koji vode ka Niškoj Banji. Potrebno je da izađete na širok put sa po dve trake u oba pravca, koji vodi ka Niškoj Banji. Ostanite na tom putu, sve dok ne dođete do kružnog toka, tu skrenite desno, pa nakon nekih 20 metara skrenite levo, taj put vas vodi do sela Jelašnica. Kada stignete do sela, nastavite da vozite pravo, sve dok ne dođete do prodavnice koja se nalazi sa vaše desne strane pored koje je i start trke.

Iz Niša postoje dve redovne autobuske linije za Jelašnicu i Gornju Studenu.

  • Broj linije Niš – Jelašnica je 19.
  • Broj linije Niš – Gornja Studena je 21.

Telefoni za informacije o redu vožnje prigradskog prevoza su 018/505-656018/505-665 i 066/80-60-045. Red vožnje možete pogledati i na sledećem linku.

Start trke je na sportskom terenu u dvorištu osnovne škole “Đura Jakšić“ u selu Jelašnica.

GPS koordinate starta trke: 43° 17′ 40.8660“ N | 22° 3′ 29.5956“ E.

Lat: 43.294685 | Long: 22.058221

Ukoliko vam je potrebno, na sajtu možete pogledati interkativnu mapu na kome je markirana lokacija trke.

OPIS STAZE:

Jelašničku klisuru prožimaju pravi mali lavirinti stena. Staza je obezbeđena i prelazi se hodajući, trčeći ili četvoronoške. Za savlađivanje staze nije potrebna specijalna oprema.

Staza se deli u dve kategorije i to:

  • Rookie (12.5 km)
  • Adventure (22.6 km)

Duž staze biće postavljene kontrolne tačke na kojima će se nalaziti okrepljenje i vršiti kontrola takmičara.

TEREN:

Zemljani putevi, makadam, asfalat, staze, kamenjar, šuma, blato, reka, stena.

Vertikalna razlika: 870m (12.5 km) i 1300m (22.6 km).

tribe-trails-2

PREPREKE:

Na samoj stazi, pored trčanja ili pešačenja kroz prelep ambijent Jelašničke klisure, imaćete priliku da na oderđenim tačkama savladate specifične prepreke. Prepreke poput puzanja, provlačenja, preskakanja, izvlačenja tereta, voda, blato, višenje, penjanje… Same prepreke su faktor iznenađenja i nećemo vam otkrivati na kojem delu staze će biti potrebno da ih savladate. Ukoliko učesnici ne uspeju da savladaju prepreke, moraće da odrade zamenske vežbe. Zamenske vežbe su isto deo iznenađenja koje vam pripremamo.

tribe-trails-1

 

OPREMA:

Preporučljivo je da imate odgovarajuću obuću, zavisno od toga da li trčite ili pešačite na stazi. Rezervna obuća i odeća je obavezna.

SIGURNOST:

Sve aktivnosti biće obezbeđene od strane Gorske službe spašavanja i dežurnog lekara.

NAGRADE:

Za najuspešnije takmičare i takmičarke, biće obezbeđene nagrade. Svi učesnici koji uspešno završe stazu, biće nagrađeni online diplomom i finišerom.

PRIJAVE:

Prijave možete izvršiti putem online formulara na našem sajtu. Ukoliko imate problema sa prijavnim formularom, kontaktirajte nas putem email-a na [email protected]. Osobe mlađe od 18 godina se mogu prijaviti samo uz pismenu saglasnost roditelja. Mole se učesnici da sa sobom ponesu ličnu kartu.

Poslednji rok za regularne prijave je 05. jun 2015. godine.

STARTNINA:

Startnina za učešće u trci iznosi 1000 RSD ili 15 EUR za strane državljane.

Kotizaciju za učešće na trci možete uplatiti prilikom validacije na samom startu.

Ukoliko želite majicu trke, potrebno je da uplatite kotizaciju do 31. maja, na broj računa koji se nalazi na web sajtu. Nakon uplate, potrebno je poslati skeniranu/uslikanu uplatnicu na mail [email protected].

Kotizacija za prijave pristigle nakon 05. juna iznosi 1500 RSD ili 20 EUR za strane državljane i ne obuhvata majicu trke.

UPLATA:

Uplatilac: Vaše ime, prezime i adresa

Svrha uplate: Prijava za trku

Primalac: Penjački klub “Climbing Tribe”, Braće Jerković 120, Beograd

Iznos: 1.000,00 din.

Račun za uplatu: 205-143933-36

SMEŠTAJ

1. Privatni smeštaj

Privatni smeštaj se nalazi u više domaćinstava u selu Jelašnica. Sva domaćinstva su na nekoliko minuta od samog starta.

U ponudi su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe.

Sve informacije o privatnom smeštaju možete dobiti na broj telefona: 065/5545406, kontakt osoba: Jelena Vukićević.

2. Prenoćište u sali OŠ „Đura Jakšić“

Na samo 50m od starta trke, obezbedili smo Vam prenoćište u sali za fiskulturu osnovne škole.

Dodatak: kupatilo sa tušem, kuhinja.

Obavezna oprema: podloške i vreće za spavanje.

3. Kampovanje

  • Mogućnost kampovanja u dvorištu OŠ „Đura Jakšić“ (može se koristiti kupatilo obližnje sale).
  • Mogućnost kampovanja u dvorištu privatnog smeštaja Etno podruma „Brka.

Obavezna oprema: oprema za kampovanje.

PREVOZ:

Obezbedili smo prevoz za 40 učesnika koji su brzi kod uplate kotizacije. Nakon što evidentiramo Vašu uplatu, biće Vam poslat mail sa upitom za prevoz. Učesnici koji ne odgovore na mail u roku od 5 dana, smatraće se da su odustali od istog.

Autobus za Jelašnicu kreće u petak 12. juna u večernjim časovima (o tačnom vremenu ćemo Vas na vreme obavestiti) a povratak je u nedelju poslepodne. Nedelju možete iskoristiti da se oprobate u slacklineu, penjanju ili jogi.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, kontaktirajte nas na [email protected].

KORIŠĆENJE MULTIMEDIJALNOG SADRŽAJA:

Prilikom registracije, takmičar sva prava u vezi sa korištenjem digitalnog zapisa koji prikazuje takmičara, prenosi na organizatora.

DODATNE AKTIVNOSTI:

Aktivnosti za Subotu, 13. jun.

Dečija radionica:

Ukoliko ste roditelj, a želite da pešačite ili trčite, za vreme trke biće organizovana radionica za decu vođena željom da ispuni potrebe dece i roditelja za kreativnim aktivnostima koje će pokrenuti njihovu maštu.

Aktivnosti za Nedelju, 14. jun.

Ekološka inicijativa:

Dan nakon trke će se organizovati čišćenje Jelašničke reke i njenog priobalja ,na potezu od sela Jelašnica do sela Čukljenik. Pozivamo i učesnike trke da se pridruže ovoj ekološkoj akciji zaštite životne sredine kako bi ličnim primerom pokazali kako se se voli i poštuje priroda Srbije. U saradnji sa JP „Srbijašume“ i Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Niš, 30. maja biće organizovana prva faza čišćenja klisure.

Free climbing:

Svi zainteresovani će moći da se oprobaju i u sportskom penjanju. Instruktažu će voditi članovi „Penjačkog kluba „Climbing Tribe“.

Slackline prezentacija:

Planirana je i demonstracija veštine hodanja/balansiranja na traci, nakon koje će zainteresovani moći da se oprobaju i sami.

Radionica Joge:

Ukoliko se osećate napeto i želite da se razmrdate, opustite ili da se razgibate, naučite da trenirate sedeći ili da se prevrćete preko glave i ruku.

Vidimo se 13. juna!

Tribe,
Loading

Pitajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam pišite.
    Ili nas pozovite za više informacija: