s

„TRAIL RACE KOPAONIK“: Nova avantura za sve ljubitelje trčanja u prirodi

6 jun, 2016

„TRAIL RACE KOPAONIK“: Nova avantura za sve ljubitelje trčanja u prirodi

Kao što smo vam i najavili prošle nedelje, za sve vas, drugari ispred sportskog udruženja „Na sve strane“ su odgovorali na naša pitanja i šta nas sve to očekuje poslednjeg vikend jula meseca, kada je i zakazana njihova prva trka na Kopaoniku: Trail Race Kopaonik. Podsećamo vas da će jedan učesnik na našoj trci u Jelašničkoj klisuri imati priliku da osvoji dolazak na Kopaonik (plaćeni prevoz, smeštaj i kotizacija) dok će jedan učesnik na Trail Race Kopaonik trci imati priliku da osvoji to isto za narednu trku Maze-a.

Mi smo tamo 30. jula!

1. Upoznajte nas sa vama 🙂 

Mi smo ekipa okupljena oko sportskog udruženja „Na sve strane“, koja za cilj ima da približi lepote i draži sporta u prirodi svima ljubiteljima sporta.

2. Odakle ideja za ovu trku i zašto baš Kopaonik?

Ideja za Trail race Kopaonik nastala je tokom godina provedenih na Kopu i kroz organizaciju biciklističkog maratona „Tri strane Kopaonika„.
Tokom leta tereni su jednostavno savršeni za avantru i razne aktivnosti, a staze koje smo odabrali za trku će svim učesnicima i pokazati lepote Kopaonika jer će ih provesti kroz neke od najlepših delova nacionalnog parka.

3. Kako teku pripreme i koja su vaša očekivanja?

Pripreme za trku trenutno teku po planu i trenutno smo u organizaciji dodatnih sadržaja koje ćemo ponuditi svim učesnicima.

Pored dve staze koje su pred učesnicma, biće organizovani izleti i poseta lokalitetima na Kopu, veliko druženje na Pasta party-u, razgledanje opreme za sport na sajmu opreme (EXPO), ali i praćenje MTB maratona koji će ove godine po treći put biti organizovan.
Želja nam je da na Kopu svi posetioci uživaju u jednom kompletnom vikendu i da prelepe letnje dane provedu u lepom druženju radeći stvari koje vole, koje ih pokreću i motivišu.

Trail race Kopaonik namenili smo svim ljubiteljima trčanja, tako da su i staze prilagođene svim nivoima spremnosti. Za one koji tek otkrivaju svet trčanja tu je kraća staza na 7km koja će sa blagom visinskom razlikom i prelepom šumom kroz koju prolazi biti pravo uživanje za sve, dok smo za „dugoprugaše“ i one koji bi da probaju nešto novo namenili stazu od 15km koja je zaista prelepa, a opet i brza jer promena visninca neće biti izrazito nagla.

4. Kako se takmičari mogu prijaviti?

Svi zainteresovani mogu se prijaviti za trku preko sajta www.trailracekopaonik.com , a sve inforamcije uvek mogu pronaći na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/trailracekopaonik/.

Tu je i event pa se svi zainteresovani mogu dodati kako bi redovno pratili sve novosti: https://www.facebook.com/events/223135524724349.

Još jednom pozivamo sve ljubitelje avanture, sporta, trčanja i naravno druženja da nam se pridruže na Kopaoniku 30. jula na novoj uzbudljivoj, trkačkoj avanturi. Vidimo se na Kopu!

30. jula 2016. godine, na terenima Nacionalnog parka „Kopaonik“, sa početkom u 11 časova, održaće se ‘trail’ trka pod nazivom „Trail race Kopaonik“, koja predstavlja potpuno novi trkački izazov za sve ljubitelje sporta i trčanja u prirodi. Staza trke pruža se kroz najlepše predele Kopaonika – preko poznatog šumskog reona „Crvene bare“, pa sve do „Gobeljske“ padine, Mekih presedla i Jankovih bara – te je na ovaj način svim učesnicima trke, omogućeno da učestvuju u jednom posebnom sportskom takmičenju.

Informacije o trci:

Kako za iskusne trkače, tako i za sve one koji su od skoro počeli da otkrivaju svet „dugih pruga“, organizator je pripremio stazu dužine 15km („15k Kopaonika“), sa čak 450m visinske razlike, čije promene, međutim, nisu nagle, te je ova staza idealna za brzo trčanje i učesnike svih stepena spremnosti.

Takođe, za one koji su od skoro zavoleli trčanje u prirodi i imaju želju da se oprobaju u ovom jedinstvenom trkačkom izazovu, na programu je i „7k Kopaonika“, odnosno staza duga 7km, sa 115 m visinske razlike, koja će ih provesti kroz deo kopaoničke šume „Crvene Bare“.

Prijave za trku vrše se online preko sajta www.trailracekopaonik.com , a otvorene su sve do 24.jula 2016. godine.
Na sajtu trke svi učesnici mogu dobiti odgovore na često postavljena pitanja, pogledati detaljan raspored dešavanja i informisati se o svim detaljima same trke.

Tribe,
Loading

Pitajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam pišite.
    Ili nas pozovite za više informacija: