s

Igor Veselić popeo smerove 8b+ i 8c na penjalištu Grdoba kod Valjeva

Igor Veselić popeo smerove 8b+ i 8c na penjalištu Grdoba kod Valjeva

Nakon učešća na Svetskom kupu u Kranju i napornih treninga tokom cele godine, Igor Veselić (18), član Sportskog kluba “Tribe”, rešio je da se tokom jeseni posveti penjanju na prirodnoj steni, proceni svoju snagu i izdržljivost i probije svoje dosadašnje maksimume. Vratio se penjanju smerova na penjalištu Grdoba kod Valjeva.

Tokom septembra meseca preokupacija mu je bila smer koji je nekoliko meseci ranije razrađivao – Nick Sloter ocene 8b+. Nakon više odlazaka na penjalište i razrade detalja, Igor je 18. septembra 2021. godine popeo ovaj smer i postao najmlađi penjač u Srbiji koji savladao ovu ocenu.

Nakon uspešno savladanog smera, Igor je rešio da se oproba i na zvanično najtežem ocenjenom smeru u Srbiji – Noa Magnus ocene 8c na istom penjalištu Grdoba kod Valjeva.

Posle samo mesec dana razrade i 15 ulaza u smer, Igor Veselić je 4. novembra popeo smer Noa Magnus, ponovo oborivši rekord kao najmlađi penjač koji je ovoga puta popeo najvišu popetu ocenu u Srbiji 8c.

Smerovi Nick Sloter i Noa Magnus veoma su slični. U većem delu smera Nick Sloter dominira jedan pokret. Noa Magnus je sličan i konstantan smer, ali dosta zahtevniji.

Uz veliki elan, Igor nastavlja treniranje i probijanje kako sopstvenih, tako i državnih granica.

 

Jedno veliko BRAVO za Igora i njegovor trenera Vuka Rokvića.

Dodaj komentar

Loading

Pitajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam pišite.




    Ili nas pozovite za više informacija: