s

FEST 2013 – The Real Deal

FEST 2013 – The Real Deal

Dan 1.

Skromno, bez pompe u opuštenoj atmosferi otvoren Festival ekstremnih sportova u Trsteniku. A onda… ludilo! Pred oko 2000 gledalaca, 85 sportista iz 26 klubova iz zemlje i inostranstva demonistriralo je svoje veštine.
Prvo je Srđan Radojko poželeo dobrodošlicu akrobacijama jedrilicom koje su izgledale svetski.

fest_05Nije stigao ni da sleti a Petar loncar je poleteo paraglajderom i izveo nešto što se viđa samo na svetskim takmičenjima akro pilota paraglajdera. Kupio nas je za sva vremena. I onda cudo… Posle dva dana neuspelih pokušaja da skoče sa dimnjaka, BASE skakači su dočekali svojih pet minuta.
Vetar je stao i Trstenik je video pet veličanstvenih skokova sa dimnjaka gradske toplane. Skočili su Branislav Aćimović, Igor Jeremić, Petar Lončar, Uroš Praš i Igor Palijaš. Ostavili su nas bez teksta. BRAVO!
A gledali su ih sa ulice, sa prozora zgrada, iz automobila… i imali šta da vide. Jedno ogromno HVALA svima.
fest_04Tokom dana gužva je bila i na veštačkoj steni gde su deca i odrasli čekali u redu da pokušaju da ispenju neki od smerova, a takođe i na Slackline-u nije bilo ništa manje zabavno. Postavljeno je više kraćih traka i jedan longline. Popodnevni program je predvidjao waterline preko Morave. Postavljen je slack dužine 100m na visini od nekoliko metara od nivoa vode. Na veliku žalost okupljenih, drvo za koje je jedan kraj slack-a bio pričvršćen popustilo nakon što se veliki broj okupljenih okačio na njega u vodi. Zaiteresovani su mogli da se oporbaju i u “trčanju po vodi”, takozvanim Zorbingom. Sve u svemu prvi dan se zavšio noćnim penjanjem i koncertom…. Beše bluz veče. Definitivno drugačije i po prvi put na gradskoj plaži. Mi smo se izgleda prvi setili da i tu može da se svira dobra muzika. I dok je trajala svirka pa sve do 4 ujutru penjalo se po steni i hodalo po slackline-u!  Zarazili smo naše sugrađane to je očigledno.


fest_07Dan 2.

Jutro je počelo odlaskom na aerodrom gde su bili predviđeni tandem letovi paraglajderom. Tri pilota paraglajdera je naizmenično letelo sa po jednim putnikom i do 15 časova oko 20 posetilaca je uspelo da doživi lepotu ovog sporta. Mala pauza je iskorišćena da Petar Lončar ponovi svoj akro program ali ovoga puta ostavljajući dim za sobom i šarajući nebom a mi smo sa velikim divljenjem gledali šta se dešava. Avioni aero kluba Trstenik su se takođe uključili u program panoramskim letovima za učesnike koji su poželeli da vide Trstenik iz vazduha.

 

fest_02Idemo dalje….

Roap jumperi  otkazuju već najavljeno trčanje niz Kulu zbog obaveza na takmičenju koje još nije bilo završeno u tom trenutku. Bez odgovarajuće opreme, iako su neki imali želju da improvizacijom urade najavljenu tačku ipak smo odlučili da je rizik prevelik pa smo na žalost morali da odustanemo. Biće prilika da se to vidi. U pauzi između dešavanja, naši BASE jumperi su poklonili posetiocima i organizatorima novi vid zabave pod nazivom „X3M dušeking“. U program festivala je uvršten i kayaking kao i streličarstvo koje je privuklo dosta posetilaca. Mladen Jovanovic je izveo downhill spust sa Grabovačkog brda. Nismo videli uživo ali gledaćemo u dokumentarnom filmu.

Za kraj festivala postavljen je sistem za Rope Jump sa Trsteničkog mosta. Nemanja Čizmič je odradio backflip sa ograde mosta i skakanje je moglo da počne. Iako most nije bio dovoljno visok za pravi Rope jump, skokovi su bili izuzetbno atraktivni jer se nakon velike ljuljaške, u naletu izbacivalo u vodu. Skočilo je petnestak sportista.

fest_06

fest_01I ono najteže na kraju, rastanak.

Učesnici prepuni lepih utisaka su odali priznanje Milošu Mitroviću i ostalim organizatorima koji su uspeli da organizuju prvi Festival ekstremnih sportova na Balkanu i na taj način promovišu sportove kojih u medijima gotovo da i nema. Deca, a njih je bilo najviše… oduševljena. Oni koji su nešto od sportova probali, vrištali su, što od sreće što od straha, ali osmeh im nije silazio sa lica. Valjalo bi naglasiti da je festival bio opšta demonstracija sportova i da kao takva ne može dočarati pravi adrenalinski doživljaj – the real deal.

 

 

fest_03Uskoro će biti objavljen dokumentarni film sa Festivala kao i mnoštvo fotografija. Za više informacija o filmu, pratite Fan page Kluba Ekstremnih Sportova Adrenaline.

 

 

Naše (Margaretine) fotografije možete pogledati na Fan stranici kluba.

Hvala učesnicima, hvala i posetiocima. Vidimo se sledeće godine!

 

Dodaj komentar

Loading

Pitajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam pišite.
    Ili nas pozovite za više informacija: